Relatiebeheerder kerken & educatie

Samenvatting

ZOA is een christelijke hulporganisatie en biedt HULP aan mensen die getroffen zijn door een natuurramp of gewapend conflict. Wij dragen bij aan een nieuw perspectief van HOOP waardoor mensen in waardigheid en onderling vertrouwen samen kunnen werken aan hun toekomst. Samen met de getroffen gemeenschappen werken wij aan verder HERSTEL totdat zij weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Het werk van ZOA wordt gecoördineerd vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn. Van daaruit werken wij in 17 landen in Afrika, het Midden-Oosten en Azië.

Relatiebeheerder Kerk & Educatie (0,8 fte, m/v)

De afdeling Fondsenwerving en Communicatie van ZOA Apeldoorn bestaat uit 25 medewerkers. De huidige relatiebeheerder Kerk & Educatie gaat zich samen met zijn gezin inzetten voor kwetsbare inwoners van Kaapstad, Zuid-Afrika, en daarom zoekt de afdeling per 1 mei a.s. een nieuwe relatiebeheerder Kerk & Educatie.

Wat je doet

Als relatiebeheerder Kerk & Educatie lever je een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de doelstelling van ZOA, gericht op bewustwording en fondsenwerving. ZOA koestert de verbinding met haar achterban. Je hebt persoonlijk contact - met (vertegenwoordigers van) voornamelijk protestants christelijke kerken, scholen en overkoepelende of gerelateerde organen. Je richt je daarbij op:

 • Het vasthouden van bestaande relaties;
 • Het financieel en inhoudelijk uitbouwen van bestaande relaties;
 • Het actief werven (acquisitie) van nieuwe relaties binnen christelijk Nederland;
 • Werken aan een grotere bewustwording binnen de omschreven doelgroep, vooral daar waar het gaat om de nood van ZOA's doelgroep in de 17 landen waar zij actief is en de rol van ZOA in het lenigen van die nood.

Wat zijn je taken?

 • Bestaande relaties op maat informeren over en betrokken houden bij de voortgang van het werk dat ZOA mede dankzij hun steun realiseert;
 • Het proactief aangaan en versterken van persoonlijke relaties met (vertegenwoordigers van) kerken en scholen (primair- en voortgezet onderwijs);
 • Het stimuleren en faciliteren van relaties van collega's en vrijwilligers met (vertegenwoordigers van) kerken en scholen;
 • Begeleiden (en waar nodig organiseren) van veldbezoeken met kerkleiders en vertegenwoordigers van kerkelijke gemeenten, daar waar dat leidt tot realisatie van strategische en/of financiële doelstellingen;
 • Signaleren van trends in de markt en het zichtbaar maken van knelpunten en kansen op het gebied van fondsenwerving en voorlichting;
 • Overige voorkomende werkzaamheden binnen het cluster Kerk en Educatie.

Wie je bent

 • We zoeken een commercieel sterke, initiatiefrijke collega met veel overtuigingskracht:
 • met een Universitaire- of HBO-opleiding
 • met relevante werkervaring, waarbij kennis van de ‘kerkelijke kaart' van Nederland vanzelfsprekend is
 • met bij voorkeur een actief netwerk in (christelijk) Nederland, waarvan met name kerken en in mindere mate schoolverenigingen deel uit maken
 • meerdere jaren ervaring als accountmanager (bijvoorbeeld als relatiebeheerder in een commerciële omgeving)
 • met kennis van en liefst ook ervaring met actuele manieren van (digitaal) communiceren
 • goede kennis van Microsoft Office & CRM pakketten (bij voorkeur Salesforce)
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal. Kennis van de Franse taal is een pre
 • Affiniteit met het werkveld humanitaire hulpverlening
 • Flexibele houding i.v.m. werkzaamheden buiten de reguliere kantoortijden en bereidheid om veel onderweg te zijn
 • Integriteit is een vanzelfsprekenheid

Bijzondere omstandigheden                                                                                                        

Bereidheid om te reizen (min. 2 x per jaar) gedurende kortere periodes (met relaties) naar de programmalanden waar ZOA actief is.

Wat wij bieden

ZOA biedt arbeidsvoorwaarden die passen bij een Goede Doelen Organisatie en bij het profiel van deze functie. Daarnaast bieden wij je een omgeving waarin je direct bij kan dragen aan de missie van ZOA, door het mede mogelijk maken van HULP, HOOP en HERSTEL voor mensen in door natuurrampen of conflicten getroffen gebieden. Dit doe je samen met een team van enthousiaste en ervaren ZOA-collega's in binnen- en buitenland. Een mooi gelegenheid om je ervaring uit te breiden.

Ben je geïnteresseerd?

Kijk op onze website voor meer informatie over ZOA (www.zoa.nl). Bij vragen over deze functie kun je contact opnemen met Lydia Gerritsma (HR-medewerker) via e-mailadres zoa.vacatures@zoa.nl of via telefoonnummer 055 366 33 39. Solliciteren doe je door hieronder het sollicitatieformulier in te vullen en je CV en motivatiebrief te uploaden op uiterlijk 7 mei.

ZOA hanteert een gelijke kansenbeleid en zet zich in voor diversiteit op de werkvloer. Gekwalificeerde vrouwen en mannen, personen van alle nationaliteiten, culturele achtergronden, en kandidaten met een beperking zijn van harte welkom om te solliciteren. Gelet op de samenstelling van het Team gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar een man.

Open sollicitaties aan ZOA

Mocht je je aangesproken voelen door deze functie (of ZOA in het algemeen) en/of de pech hebben deze vacature pas na de sluitingsdatum te ontdekken, dan nodigen we je uit een open sollicitatie aan ZOA te sturen aan zoa.vacatures@zoa.nl. Bij vacatures raadplegen wij eerst onze portefeuille met reeds bekende belangstellenden.

Uiterste datum om te solliciteren
07-05-2017 23:59

Sollicitatie

Gelieve uw persoonlijke en professionele data in te vullen, en de specifieke vragen mbt deze vacature te beantwoorden.

Persoonlijke Gegevens

Hoe wist u van deze vacature?

Opleiding

Vul alleen de voltooide opleidingen in. Van de huidige opleiding(en) alleen de verwachte afstudeerdatum invullen.

Verwijderen

Andere studies

U heeft een totaal van 0 geregistreerde opleiding(en) Heeft u meer opleidingen afgemaakt?

Voeg andere toe

Werkervaring
Verwijderen
Indien dit de huidige baan betreft, gelieve leeg te laten

Andere functies

U heeft een totaal van 0 Eerdere benoemde functie(s) Heeft u ander werk gehad?

Voeg andere toe

Andere Vragen

Bestanden
Pas op! Niet meer dan 2 MB. Eventuele aanvullende informatie zal later in het proces gevraagd worden.
Let op! Niet meer dan 2 MB. Bestanden: PDF / Word