Ons product

Wie is de eigenaar van de CVs en andere gegevens?

Waarom zou u CVSelectie gebruiken?

CVSelectie is een online systeem om sollicitaties te beheren en de voorselectie van de finalisten voor een vacature te vereenvoudigen, met handhaving van de kwaliteit van het proces.

  • Verbindt de advertentietekst met een online sollicitatie formulier
  • Hiermee kunt u specifieke vragen stellen in relatie tot de functie-eisen
  • Stelt u in staat de kandidaten te classificeren en creërt een matrix met alle relevante gegevens van de kandidaten
  • Maakt het mogelijk om filters te definiëren om kandidaten te matchen met het gewenste profiel
  • Geeft toegang tot collega’s om samen het voorselectie-proces te volgen en kandidaten voor te selecteren
  • Laat u zowel gepersonaliseerde bulk e-mails als individuele e-mails versturen en ontvangt de reacties van de kandidaten in hun CVSelectie file


De 10 belangrijkste functies van CVSelectie zijn:

1. Gemakkelijk en goedkoop creëren van uw on-line sollicitatie formulier

Met onze eenvoudig te gebruiken interface kunt u binnen 20 minuten een online sollicitatie formulier aanmaken, waarmee u de persoonlijke gegegevens en  specifieke informatie met betrekking tot de functie-eisen van de kandidaten verkrijgt. U hoeft geen sollicitaties meer handmatig te downloaden en te verwerken. Wij bieden zowel gratis als betaalde pakketten met geavanceerde opties aan.

2. Functie gerelateerde vragen

U voegt die vragen aan het on-line sollicitatie formulier  toe die ervoor zorgen dat u eenvoudig onderscheid kunt maken tussen de sollicitanten die wel en de sollicitanten die niet voldoen aan de functie-eisen. U kunt dus, zonder alle CV's  te hoeven lezen, differentiëren tussen ongeschikte en geschikte kandidaten.

3. Automatische ontvangst en overzichten; geen e-mail gedoe en geen spam meer

Ons systeem zal alle informatie ontvangen en automatisch overzichten creëren van alle gegevens van de kandidaten: CV, sollicitatiebrief, contactgegevens, opleiding, werkervaring en de antwoorden op de functie gerelateerde vragen. Geen volle inboxen, grote attachments, en het een voor een moeten openen van e-mails. Uw e-mail adres komt niet meer voor in de vacature tekst, waardoor u ook minder "spam-gevoelig" wordt. 

4. Heldere overzichten in de Vergelijkende Matrix met aangepaste filters

De Vergelijkende Matrix is een hulpmiddel om kandidaten op basis van de functie-eisen te vergelijken en te classificeren. Doordat er vragen zijn aangemaakt op het sollicitatie formulier, kunt u nu de meest geschikte sollicitanten uitfilteren op basis van de antwoorden op deze vragen.  

5. Meerdere toegangsniveaus om kandidaten te classificeren

U kunt zoveel gebruikers toevoegen aan het systeem als u wilt. Deze medegebruikers kunnen de informatie van alle kandidaten zien, met hen communiceren, kandidaten filteren en hun individele classificatie geven van iedere kandidaat, inclusief met commentaar.

6. Centrale "Cloud Storage"

Uw gegevens worden online opgeslagen en zijn overal toegankelijk. In plaats van het doorsturen van e-mails naar collega's of het kopiëren van gegevens van de ene computer naar de andere, kunt u nu de toegang tot de data met anderen delen. Hierdoor kunt u samen werken aan dezelfde vacatures op hetzelfde moment vanaf verschillende werkplekken.

7. Geïntegreerde individuele e-mail communicatie en gepersonaliseerde bulk e-mails

Uw e-mail communicatie met individuele kandidaten wordt geïntegreerd in de file van de kandidaat in CVSelectie.net. U kunt gepersonaliseerde bulk e-mails naar groepen kandidaten sturen om hen te informeren over het selectieproces.

8. Eenvoudig in Excel te downloaden data overzichten van de kandidaten; eenvoudig ZIP-downloads van CV's en sollicitatiebrieven

In één klik kunt U de Vergelijkende Matrix  met alle gegevens van de kandidaten exporteren naar een Excel-bestand (CSV​​). Dit bestand kan worden gedownload en offline opgeslagen. Ook alle CV's en sollicitatiebrieven zijn eenvoudig te downloaden in een ZIP-bestand. Op deze manier kan al uw informatie bewaard blijven na het beëindigen van het abonnement met CVSelectie.

9. Maak uw eigen CV-databank

De gegevens van de kandidaten die u wilt bewaren voor toekomstige vacatures, kunt u kopiëren en koppelen aan specifieke Sollicitatie Formulieren die u kunt creëren wanneer u ons Jaar-Pakket aanschaft.

10. Implementeren van het online Sollicitatie Formulier als onderdeel van uw eigen website

Bij het gebruik van ons Full-Extra pakket, kan uw webmaster een applicatie link binnen uw eigen website (bv. www.your-site.com/sollicitaties) creëren, met behulp van de HTML-code die wij als onderdeel van dit pakket leveren.

Kortom: Ons systeem laat u efficiënter zijn in het selectieproces waardoor u zich kunt concentreren op de beste kandidaten.