FAQs

Het systeem maakt een overzicht van de kandidaten en selecteert er de besten uit?

De kandidatenlijst bevat alle gegevens van de individuele kandidaten op een geordende manier. Daarnaast kunnen de gebruikers van het systeem (u en de collega’s die u toegang heeft gegeven tot het systeem) via deze lijst met en over de kandidaten communiceren. Erg handig als u op verschillende locaties zit en in verschillende tijdzones.

Een voorbeeld van deze lijst kunt u vinden door te klikken op de DEMO in stap 4 van de home page.

Foto

Vervolgens klikt u op “Kandidatenlijst” in het linker rode menu.

Foto + Foto

U ziet hier de namen van alle kandidaten die het sollicitatie formulier van de betreffende functie hebben ingevuld. Klik op een willekeurige naam, en u krijgt toegang tot de informatie die de kandidaat heeft opgestuurd: CV (linksboven), sollicitatiebrief en wanneer u naar beneden scrollt, de ervarings – en opleidingsgegevens.

Foto

Op deze pagina kunt u verschillende handelingen verrichten, die vermeld staan in het menu:

Foto

1.  U kunt de kandidaat classificeren op zijn/haar geschiktheid voor de functie. Lees de informatie bij de “?”

Foto

2.  U hebt de contactinformatie bij de hand

Foto

3.  U kunt emails versturen vanuit het systeem. In deze sectie worden zowel de door u verstuurde emails als de antwoorden van de kandidaten opgeslagen. Let wel dat alleen de emails die vanuit deze pagina worden verstuurd, hier opgeslagen worden, alsmede de antwoorden van de kandidaten via de link die het systeem meestuurt.

Foto + Foto

4.  U kunt observaties over de kandidaat noteren, zodat uw collega’s die ook toegang hebben tot deze vacature, deze kunnen lezen. Ook de opmerkingen van deze collegas over de kandidaat worden uiteraard hier automatisch opgenomen.

Foto

5.  In het log wordt elke handeling van u en uw collega’s die toegang hebben, geregistreerd.

Foto

6.  Indien de kandidaat een incorrect CV heeft opgestuurd, kunt u hier een nieuwe versie van de CV uploaden. Deze CV dient dan wel naar uw gewone email te worden gestuurd. Wanneer u de nieuwe CV upload wordt automatisch de oude versie verwijderd.

Foto

Gerelateerde vragen

« FAQs